Par mani

otrdiena, 2014. gada 4. marts

Tunča torte

Pēdējā laikā vairākas reizes ir nācies gatavot šo gardumu. 
Un atsauksmes ir ļoti labas. Un dažs labs jau sak uzprasīties uz recepti.
Tāpēc ielieku soli pa solim kā es gatavoju. 
Pašai arī noderēs :)



Tātad vajadzēs:
3 bundžas tuncis savā sulā
1 tostermaize
400 g krabju nūjiņas
majonēze + krējums
6-7 olas

Maizei nogriež garozu (es griežu ar šķērēm, man tā ērtēk :), krāmē 2x3.
Bļodā sajauc visu tunci ar visu sulu + paciņa majonēze + tikpat krējums, pusi no ššī skaistuma klāj uz pirmās kārtas.


Palūdz palīgā bērnus, lai darbiņš ātrāk sokas :)


Tālāk atkal maizes kārta.
 Krabju nūjiņas sagriež ripiņās, pievieno majonēzi un krējumu, 
lai apmēram būtu tikpat ššķidrs kā tunča krēms. Krabju masu krāmē uz maizēm kādu 1/4 daļu. 
Pārējo pataupam.


Virs krabīšiem uzkaisam sakapātas vai sarīvētas oliņas - 3-4gab. 
Un virs oliņām dillītes svaigumiņam


Tālāk atkal maizes kārta.
 Pa virsu uzspiež majonēzi un uzsmērē krējumiņu.


Tālāk uzmetam acis nogrieztām garoziņām un saprotam ka mājās zosis nav un maizīti žēl izmest. Tāpēc virtuves kombainā sasmalcinam garoziņas un sajaucam kopā ar otro daļu tunča krēma. 
Krāmē virsū kā pēdējo kārtu.
 (Ja tomēr gatavo šo kūku laukos kur ir zosis, vai ir ieplānota pastaiga uz tuvējo dīķīti barot pīles, tad nepilda iepriekšējo bildi, bet uzreiz ziež virsū tunča krēmu un krāmē pēdējo kārtu no maizes šķēlītēm)


Atlikušās olas sajauc ar atlikušajiem krabīšiem (es krabīšus bišķi ar dakšiņu saspaidīju, lai ir smalkāki) un ar šo masu apkrāmē maliņas. Kādu oliņu var atlikt dekorēšanai.


Tagad ledusskapī iekšā uz nakti.
Nākamajā dienā dekorējam pēc sirds patikas.


Labu apetīti.


2 komentāri:

andrasballe teica...

Mm.. tik gardi izskatās :) cik apmēram daudz majonēzes un krējuma vajag?

Lenyy teica...

Paldies! Ir arī gardi :)
Majonēze apmēram 2,5 paciņa, krējums tikpat.