Par mani

trešdiena, 2011. gada 28. decembris

Veselīgie našķi

Rudenī tiku pie pamatīga daudzuma lielogu dzērveņu. Un lai šo veseligo ogu vieglāk dabūtu bērnu vēderiņos, nospriedām dzērvenes pārvērst našķos. Tā tapa dzērvenes pūdercukurā un dzērveņu sukādes.
Kā mēs gatavojām:

Dzērvenes pūdercukurā


Ogas attīrījām no gružiem (šīs process - ogu kramēšana no vienas bļodas otrā, visvairāk patika manai mazai peciņai) un nomazgājām. Sajaucu pūdercukuru ar ūdeni diezgan pabiezā putriņā un sajaucu to ar dzērvenēm, jo biezāka tā putriņa, jo vairāk pūdercukura garoziņa būs ap ogām. Citā bļodā iebēru pūdercukuru un no pirmās bļodas ar karoti makšķerēju arā ogas, lieko šķidrumu notecinot, liku tās apviļāties pūdercukurā. Tad kartoju pec iespējas retāk uz cepamā papīra nožūt, ja kādai ogai nav pielipis vēl pūdercukurs, tad tās vēl apkaisa ar pūdercukuru. Pēc dažām minūtēm kārums gatavs.
Bērniem iet uz Urrāā.
 Man sanāca diezgan bieza tā pūdercukura garoziņa, tāpēc tas skābums nav tik skābs.
Lai ne tikai mums vienīgiem būtu veselīgs, šīs gads, sasaiņoju ogas caurspīdīgos burkāniņos un pievienoju visām Ziemessvētku dāvanām.

Dērveņu sukādes

Dērvenes papriekšu sasaldēju, lai tās mīkstākas. Tad pārgriezu uz pusēm un apberu bāgatīgu ar cukuru un 3 dienas cukuroju. Vai ku šitas bija labs našķis, viena daļa ogu tika noēsta jau pusceļā. Tad sietiņā nokāsu sanāca gandrīz litrs dzērveņu sīrupa. Liek dzērvenas krāsnī uz 40 grādiem kaltēties. Man kaltējās 3 vakarus. Un kārums gatavs. Arī ar šito kārumu bērni labprāt mielojas.


Lai visiem veselīgs nākošais gads

Nav komentāru: