Par mani

trešdiena, 2011. gada 28. decembris

Arī mēs vārījām ziepes

Tā kā mazā māsa gatavojas ziemassvētku kartiņas, arī brālis gribēja pielikt roku dāvanu gatavošanā, tad izlēmām ka viņš varētu gatavot ziepes. Nopirku ziepju masu un smaržu ziepēm . Pārējais bija dēliņa rokās. Ziepēs tika liktas dažādas tējas un garšvielas, kokosriekstu skaidiņas, kafija un kakao, tika sagrieztas mājās jau esošas ziepes krāsai. Par formiņām izmantojām Aktivia trauciņus un plasmasas pudeļu apakšiņas. Iesaiņojām caurspīdīgā plēvē un aptinām ar šņori. Un tad pievienojām katrai dāvanai. '


Ziemassvētku kartiņas


Šogad mazo ziemassvētku kartiņu, ko likt pie dāvanām, galvenā māksliniece bija mūsu mazā peciņa. Iedevu papīru, akvareļu krāsas un uz priekšu. Māksliniece bija nenogurdināma, nokrāsoti bija ne tikai papīri bet viss virtuves galds.


No šiem mākslas darbiem es izgriezu apmēram 3x4 cm lielus gabaliņus un pielīmēju pie krāsainā kartona. Tigerā nespēju noturēties pretī caurumotājam zvaigznītes formā, tad nu caurumiņi kartiņām ir kā zvaigznītes un attiecīgi izspiestās zvaigznītes tika uzlīmeetas uz mākslas darba gabaliņiem.



Arī dēliņam iepatikās jaunais caurumotājs, viņš saspieda zelta un sudraba zvaigznītes veselu kaudzi, kuras pēc tam salīmeja uz saviem dzimšanas dienas ielūgumiem. Nu galvenais ka roku darbs.



Veselīgie našķi

Rudenī tiku pie pamatīga daudzuma lielogu dzērveņu. Un lai šo veseligo ogu vieglāk dabūtu bērnu vēderiņos, nospriedām dzērvenes pārvērst našķos. Tā tapa dzērvenes pūdercukurā un dzērveņu sukādes.
Kā mēs gatavojām:

Dzērvenes pūdercukurā


Ogas attīrījām no gružiem (šīs process - ogu kramēšana no vienas bļodas otrā, visvairāk patika manai mazai peciņai) un nomazgājām. Sajaucu pūdercukuru ar ūdeni diezgan pabiezā putriņā un sajaucu to ar dzērvenēm, jo biezāka tā putriņa, jo vairāk pūdercukura garoziņa būs ap ogām. Citā bļodā iebēru pūdercukuru un no pirmās bļodas ar karoti makšķerēju arā ogas, lieko šķidrumu notecinot, liku tās apviļāties pūdercukurā. Tad kartoju pec iespējas retāk uz cepamā papīra nožūt, ja kādai ogai nav pielipis vēl pūdercukurs, tad tās vēl apkaisa ar pūdercukuru. Pēc dažām minūtēm kārums gatavs.
Bērniem iet uz Urrāā.
 Man sanāca diezgan bieza tā pūdercukura garoziņa, tāpēc tas skābums nav tik skābs.
Lai ne tikai mums vienīgiem būtu veselīgs, šīs gads, sasaiņoju ogas caurspīdīgos burkāniņos un pievienoju visām Ziemessvētku dāvanām.

Dērveņu sukādes

Dērvenes papriekšu sasaldēju, lai tās mīkstākas. Tad pārgriezu uz pusēm un apberu bāgatīgu ar cukuru un 3 dienas cukuroju. Vai ku šitas bija labs našķis, viena daļa ogu tika noēsta jau pusceļā. Tad sietiņā nokāsu sanāca gandrīz litrs dzērveņu sīrupa. Liek dzērvenas krāsnī uz 40 grādiem kaltēties. Man kaltējās 3 vakarus. Un kārums gatavs. Arī ar šito kārumu bērni labprāt mielojas.


Lai visiem veselīgs nākošais gads

otrdiena, 2011. gada 27. decembris

Eglītes rotājumi

Šogad eglītes rotājumus pilnībā darinājām paši. Eglīti rotāja šādi zvaniņi no olu palikņiem, mēlītes vietā dzijā iekārta podziņa, pašus zvaniņus nopūtām ar zelta un sudraba spīdumiem, lai spīd.



 Uz jūras kociņiem uzlīmējām salvešu rūķīšus. Tas bija mans pirmais dekupāžas mēģinājums, tāpēc nezinu kapēc domāju, ka baltā salvetes daļa nebūs uz kociņa redzama un paliks caurspīdīga, bet nekā, rūķīšus vajadzēja kārtīgi pa kontūrām izgriezt, lai būtu glītāki, bet nekas, tāpat eglītē izskatās skaisti rūķīši.


Arī dzijas bumbas mūsu eglītē ir. Apraksts šeit


Vēl mūsu eglītē ir čiekuri, klas nopūsti ar zelta un sudraba spīdumiem.


Lūk arī pati eglīte.


Eglīte

Tētis atnesa eglīti košu,
Ņemšu to tagad izgreznošu.

Rotu man daudz
Un konfekšu arī,
Svecīšu pilni būs visi zari!

Pieduros zaram - ai, ai, kas tas?!
Pirkstiņā ieduras dzelonis ass.

Nē, te jau cilvēks nevar būt drošs!
Tā eglīte kož!


trešdiena, 2011. gada 21. decembris

sestdiena, 2011. gada 10. decembris

Darbīgā grāmatiņa

Uztapināju jauku darbīgo grāmatiņu.


Vienā lapaspusē ap sārtu puķīti lidinās krāsaini taurenīši. Mazie pirkstiņi varēs bīdīt taurenīšu uz augšu un leju pa bantītēm un  lipināt klāt un nost puķīti pie lipeklīša.

Vēl vienā lapā pa upi peld zivtiņa, ko ar bantītes palīdzību vat peldināt pa labi un pa kreisi.
Virs upes saulīte un mākonītis ar dažādām bantītēm un podziņām.


Nākamajā lapā - labirints ar bumbiņu.
Mēģini bumbiņu aizripināt no centra līdz ārmalai un atpakaļ.


Nākamajā lapā uzdevums - atrodi katram kustonītim pareizo mājiņu.




pirmdiena, 2011. gada 5. decembris

Adventes kalendārs

Mans šīsziemas lielākais projekts .
Tagad dienas līdz Ziemssvētkiem  mums palīdzēs skaitīt šāds adventes kalendārs.
 Kalendāram ir 24 kabatiņas un katrā kabatiņā ir eglīšu mantiņa.un eglīte ar 23 pogām un galotnē zvaigznes vietā lipeklis, to darīju apzināti, lai bēniem nesajūk, kam tad īsti galotnē ir jāatrodas, jo nav paredzēts viņus kaut kā koriģēt, pilnīgi bīva darbošanās, vienīgais noteikums ka katru dienu tiek uzkarināta tikai  viena mantiņa. Un vēl kabatiņā rūkis pa nakti ieliek kādu saldumiņu  bērniem. No 1.decemra vais nav nekādu problēmu bērnus dabūt augšā no rīta :)


svētdiena, 2011. gada 4. decembris

Adventes vainags

Mūsu ģimenes šīgada adventes vainadziņš, ar pašlasītiem elementiem.



Šogad bērni to īpaši novētēja, ka viņi taču tos kociņus pie jūras, čiekurus mežā bija paši lasījuši un kastaņus no Limbažiem atveduši. Daļu no tiem dēliņš pats ar zelta kāsu nopūta, lai  svinīgāk. Zaļo kāsu šogad ieguvām ar auduma palīzību, gan jau no eglītes skujas tāpat būs pilna māja Lai arī nedēļa jau pagājusi, un mazā pele jau vienu svecīti paspējusi nogašot, tas tapat spēja mūsms uzburt svētku noskaņu šajā otrajā adventē, ar karstvīnu un karsto ābolu dzērienu bērniem, un pašceptām siera standziņām.